Tein viikonloppuna kevään/kesän ensimmäisen raparperipiirakan. En aio panna tähän mitään reseptiä, sillä maailma on täynnä hyviä raparperipiirakkaohjeita. Itse katsoin netistä ja tein suunnilleen ensimmäisen, jonka google antoi hakusanalla. Tämä kirjoitus on oikeastaan vain muistutus kaiklle tehdä maukasta herkkua edullisista aineista! Suomessahan ainakin raparpaperia tuupataan kainaloon vähän joka talosta.
Joillakin sitä kasvaa pihassa kuulemma ihan vaivoiksi asti. Minä ostin omani täällä Hollannissa ruokakaupasta 750 g:n pussiin pakattuna. Kassalla joku rouva kysyi hollantilaiselle epätyypillisen arasti: "anteeksi rouva..mitä IHMETTÄ tuosta voi tehdä...?"

534075.jpg

Raparperipiirakoissa on makuasia paneeko sekaan kanelia, vaniljasokeria, molempia vai ei kumpaakaan.
Sitten on "koulukuntia" jotka iskevät päälle jonkun rahkasörsselin. Minä tykkään kun päällä on vain
raparperia (sokerissa ja kanelissa  kieriteltyjä paloja, joihin on lisätty pari lusikallista perunajauhoja) eikä mitään maitotaloustuotteita.

Pohjana tykkään enemmän muropohjasta kuin sellaisesta pullamaisesta, paksusta ja pehmeästä.
Tappelemaan en kuitenkaan ala, ja syön kaiken mitä tarjotaan. Makuasioitahan nämä kuitenkin kaikki ovat...