Pidän juustoista ylipäätään valtavasti. Pidän miedoista, pidän voimakkaista, pehmeistä ja kovista juustoista. Vuohenjuustosalaatti on Suomessakin varmaan edelleen monien ravintoloitten listoilla, ja monessa kotikeittiössäkin se on keksitty. Ellet ole vielä kokeillut vuohenjuustoa hunajan kanssa, suosittelen!

Käytä mieluimmin vuohenjuustoa jota myydään paksuna rullana (ja jossa ei ole lainkaan kuorta), ei siis niitä ohuita rullia. Sekin toki käy, mutta maku on hiukan erilainen ja juusto yleensä hiukan kovempaa (ellet löydä hyvin kypsää). Tässä versiossa juustosta muovaillaan käsissä sellainen isohko ovaalinmuotoinen "lätty", joka pannaan leipäpalan päälle. Käytä ihmeessä jotakin hiukan kuivahtanutta vaaleaa leipää. Maalaislimppu tai patonginpala käy hyvin.

Laita uunin ylätasolle hyvin kuumaan kunnes juusto näyttää siltä kuin sinä tykkäät. Joillekin riittää että se tulee läpeensä kuumaksi, toiset haluavat että se alkaa valua, jotkut haluavat että juusto saa hiukan väriäkin.

Siirrä leipäpala lautaselle (jossa voi vallan hyvin olla salaattia ja balsamico-viinietikkaa+oliiviöljyä)  ja laita juuston päälle makusi mukaan vaaleaa, juoksevaa hunajaa. Ainakin acasia-hunaja on sellaista.

536612.jpg