Tämä on todella helppo ruoka, joka valmistuu uunissa lähes itsekseen. Kun lopputulos on vielä maistuva niin enempää ei kai voi vaatia. Seuraavan kerran kun et keksi mitä tekisit, tuuppaa hyvin maustettu kana uuniin! 
574855.jpg

 Kanaksi kelpaa tietysti mikä kana hyvänsä, mutta niissä ON valtavia eroja. Kokeilemalla huomaat sen, ja ehkä jatkossa siirryt käyttämään eri paikasta ostettua kanaa.

Teen yleensä kanalle tällaisen marinadin:

ruokaöljyä
Garam massala -maustesekoitetta
currya
korianteria
valkosipulia
pippuria
suolaa

Aineiden määrä on ihan mysteeri, ainut mitä voin sanoa on että tee marinadia tarpeeksi ja tee siitä tarpeeksi löysää. Vaikka suolasta puhuttaisiin kuinka pahaa, sitä ei kannata säästellä, sillä suolaton kana on suhteellisen ankeaa purtavaa.

Garam massala -seos sisältää korianteria, kuminaa, kanelia, kardemummaa, pippuria, suolaa jne.
Kannattaa kokeilla ellei ole tuttu! Toki hyvä marinadi syntyy vaikka currysta, suolasta, pippurista - enkä valkosipulia lisäisin vielä (maun mukaan, tietysti). Kokeilemalla suu kertoo mitä kannattaa panna ensi kerralla enemmän, mitä vähemmän.

574847.jpg

Aukaise nahkaa kanan pääpuolesta sen verran että saat pari sormea nahan alle nahkaa lihasta irrottamaan. (Tällä kertaa kävi tietysti niin, että nahka repesi hiukan...kovin helposti se ei yleensä repeä).
Kun nahka on irtonainen (muttei siis pois kanan päältä!) ujuta nahan alle käsin tai pitkällä lusikalla marinadia. Hiero kanan pintaa jolloin mausteet leviävät nahan alla mukavasti.

Loput marinadista levitetään kanan pinnalle. Hiero sitä ihan joka kohtaan, siipien alle, koipien alle jne. Kuin antaisit "hierontaa" kanalle! Anna maustua mielellään ainakin n. 5 tuntia jääkaapissa, enempikään ei haittaa, hiukan vähempikin on ok, mutta ihan heti ei kanaa kannata paistaa.

Kun paistamisen hetki tulee, ota kana tarpeeksi aikaisin huoneenlämpöön, laita sitten uuniin joka on n. 180 astetta ja paista noin kilon kanaa n. 1h 20 min. Uuneissa on eroja joten muuta paistoaikaa uunillesi sopivaksi.

Marinadin voit tehdä esim. aamulla (tai ed. iltana) ja laittaa sen lihaan. Illalla on edessä vain paistaminen, joka tietysti tapahtuu itsekseen. Kerran, pari voi kanan kiepauttaa vatsalleen/selälleen uunissa, hiukan paistonesteellä valellen, siinä kaikki.