Teen usein lättyjä. Nimenomaan lättyjä, ei ohukaisia tai räiskäleitä. Teen isoja lättyjä, en pieniä lättypannulla.
Lättyjen kanssa tykkään syödä vadelmahilloa. Toinen pojistani on myös vadelmahillon kannalla, toinen ei pane mitään päälle, mies laittaa mitä vain makeaa - paljon.
602477.jpg

Reseptini on tällainen:
3 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl jauhoja (usein  noin puolet tuosta laitan kokojyväjauhoja ja loput tavallisia vehnäjauhoja)
suolaa

Vatkaan munat hyvin, lisään maidon ja vatkaan edelleen, lisään pikkuhiljaa jauhot ja vatkaan, vatkaan...suola perään ja taikina turpoamaan ainakin tunniksi.
Paistan lätyt matalareunaisessa suuressa pannussa voilla.
Tuolla ohjeella tulee n. 12 ohutta, suurta lättyä.

Millaisia ovat sinun lättysi? Tai ehkä ne ovatkin ohukaisia?
Mikä hillo on suosikkisi, vai oletko ehkä sokerin ystävä?
Onko sinulla joitakin supervinkkejä hyvien lättyjen tekemiseksi? Joidenkin olen kuullut panevan kivennäisvettä taikinaa ilmavan taikinan saamiseksi. En ole kokeillut, kun ajattelen tuon vatkaamisen (myös aina juuri ennen kuin kaadan taikinaa pannuun) riittävän. Onko joku kokeillut kuplavettä, toimiiko?