Minut tuntevat ovat varmaan kyllästyneet kuulemaan vouhkaamistani pastakoneen riemuista. Siitä huolimatta: hommatkaa itsellenne sellainen, tai jos on tullut joskus aikaisemmin hankittua ottakaa se käyttöön. Sen käyttö ei ole hankalaa ollenkaan.

592285.jpg
Tähän asti olen käyttänyt "mitä tahansa vehnäjauhoja", mutta eilen kokeilussa oli ensimmäistä kertaa kuvan jauhot, joista en aio enää luopua! Ne ovat karkeita ja toimivat paljon paremmin kuin muut.
592284.jpg
Sataan grammaan jauhoja pannaan yksi muna. Minun vakiomääräni on usein kolmesataa grammaa.
Sekaan vielä suolaa ja jonkun verran oliiviöljyä. Olen sen jättänyt poiskin joskus kun se on ollut loppu, eikä ole juuri haitannut. Nyt jos koskaan sitten kädet taskuista ja töihin! Upota sormet taikinaan ja vaivaa siitä mukava pallo. Vaivaan itse ensin kulhossa ja sitten pöydällä jonkun aikaa. Sitten muovikelmussa jääkaappiin. Kun taikinaa aletaan työstää se ei kuitenkaan saa olla liian kylmää, joten älä liioittele. Kokeilemalla huomaat milloin taikina tuntuu kaikinpuolin oikealta.
592279.jpg
Tässä koneella on jo ajeltu useamman kerran joten levy on saatu ohueksi. Nyt se tulee toisesta päästä ulos tagliatellena. Kätevää! Joillekin ruuanlaitto on vain välttämätön paha ja ajanhukkaa. Kaupasta saa valmiina pastaa kaikissa muodoissa niin kuivattuna kuin tuoreenakin. Vertaan tätä touhua kuitenkin vaikka käsitöiden tekemiseen. Se on hauskaa ja käsiensä työn näkee heti. Tämä on myös lasten kanssa onnistuva juttu. Niille jotka pelkäävät suttaamista - se on vain vehnäjauhoa ja teillä on pesukone! Pastaa voi myös itse maustaa lukuisilla eri tavoilla. Voi tehdä myös vaihteeksi ohutta spagettia tai lasagnelevyjä.
592281.jpg
Koska ruoka on usein paitsi hyvää myö kaunista, pari kuvaa vielä....
592283.jpg
...pasta odottaa keittämistä pyyhkeen päällä...
592282.jpg
...lähikuva hyvin jauhoitetusta tuotteesta. Jauhojen kanssa ei kannata kainostella, sillä se pitää pastan irtonaisena ja keittämisen aikana se katoaa. Keittoaika on vain ihan muutama minuutti hyvin  väljässä, suolavedessä. Jotkut kaatavat valmiin pastan joukkoon oliiviöljyä, minä teen sen riippuen siitä, minkä kanssa tätä syödään.
Kaveriksi käy tietysti vaikka pesto - josta ensi kerralla lisää!